2000

Århus Sporveje Poesi i bevægelse
Bybussamtale om et stort plakatprojekt af grafiske poesiplakater placeret i Århus Sporvejes busser. Et arrangement skabt af foreningen:
Litteraturen på Scenen.
Danmarks Radio P1.
"Alfabet". d. 17. maj 2000. Tid 10 min.
 
---- Hør indslaget her ---->


Send flere forsyninger
Besøg og portræt af Niels og Faith Ingwerson. De er et "missionærpar" på dansk litteraturs yderste udpost. Faith er oversætter og Niels er underviser ved danskstudiet på universitetet i Madison, Wisconsin, USA.

Danmarks Radio P1.
" Alfabet" d. 10. maj 2000. Tid 30 min.
---- Hør udsendelsen her ---->

Saint Marks Church. New York The Poetry Project
Reportage fra åbningen af The Poetry Projects 34. sæson i Saint Marks Church, som ligger på Manhattan, New York. Sant Marks Church er et af Amerikas ældste og mest berømte scener for moderne poesi.
The Poetry Project er stedet hvor Amerikas digtere, beatbohemer og forfatterspirer lige siden 1966 har arrangeret oplæsninger og skriveworkshops. Jeg besøgte stedet og talte med den amerikansk poesis "grand old man", Lawrence Ferlinghetti og med digterskjalden Ed Sanders. 30 minutters optagelser fra den 34. åbningsaften. Også lederen af The Poetry Project, Ed Friedman, fortæller om stedets mærkelige historie.

Danmarks Radio P1.
"Alfabet" d. 3 maj 2000. Tid 30 min.
---- Hør udsendelsen her ---->

 

Sothebys bygning i New York ”The Beats” On Sale
Reportage fra Sothebys bortauktion af The Beat Generations ejendele. Besøget blev til interviews med digteren Lawrence Ferlinghetti, Ed Sanders og Sothebys personale.
Danmarks Radio P1.
"Alfabet" d. 26 april 2000. Tid 30 min.
---- Hør udsendelsen her ---->

Frederico Garcia Lorca Frederico Garcia Lorca
Interview med Peer Sibast om hans oversættelsen af Frederico Garcia Lorcas samlede teaterstykker på dansk, som er udkommet på Hustes Forlag.
Danmarks Radio P1.
"Alfabet" d. 9. og 11. feb. 2000. Tid 10 min.
---- Hør indslaget her ---->