2004

Boghandler Clausen
på pension.

Henning Clausens legendariske boghandel blev den 3. december overdraget til 33-årige Søren Vangsgaard Gravesen. Han er ejeren af Vangsgaards Antikvariat & Forlag i København.
Jeg besøger Clausen i boghandlen og spørger til fortiden og fremtiden. Samtalen blev sendt i juleudgaven af Alfabet.


Danmarks Radio P2 / DAB DR Plus
"Alfabet" d. 25. og 28. dec. Tid 28 min.

Kærlighed i Århus
En reportage fra Århus Festuge 2004, hvor alt handlede om kærlighed. Hvad enten den er til stede som en mangel eller en gave, er kærligheden afgørende for det enkelte menneske. Oplevelsen er vidt forskelligt fra person til person. I Århus Festuge holdte en række forfattere taler om kærligheden, på talerstolen i Århus Domkirke.

Alfabet har mødt den islandske forfatter Einar Már Gudmundsson og den århusianske forfatter Svend Åge Madsen i for-bindelse med deres særlige kærlighedstaler.

Danmarks Radio P2 / DAB DR Plus
"Alfabet". d. 11. og 14. sept. Tid 9.44 min.


Danmarks Radio P1
"P1-morgen". d. 10. sept. Tid 9.10 min.


 

De 9 humører
En humørmaskine er født på Esbjergs Kunstmuseum. Fra maskinen strømmer humørerne ud af høretelefoner, placeret på 9 forskelligt farvede søjler. Som beskuer kan man kan også selv indtale humører i mikrofoner og derved blive optaget i værket. Hør en samtale med intermedia- og performancekunstneren.
Eric Andersen, som har skabt humørmaskinen "De 9 humører", i samarbejde med Esbjerg Musikkonservatorium.

Danmarks Radio P2 / DR Plus
"Kunstmagasinet" d. 24. juni. Tid 12 min.


Permanent Poesi
På den århusianske badeanstalt "Den Permanente" kunne man opleve tre dage med meget tidlige digtoplæsninger, sidst i juni.
Jeg mødte arrangørende af "Permanent Poesi". Talte også med en tidlig morgenbader en solrige morgen, mens lyset stod op.


Danmarks Radio P2 / DR Plus
"Alfabet". d. 19. og 22. juni. Tid 9 min.

 

Jørgen Nash er død, 84 år gammel
Jørgen Nash var lyriker, maler, happening-kunstner, oversætter og meget, meget andet. I 60'erne skabte han kunstnerkollektivet "Drakabygget" i Sverige. Mange kunstnere fik inspiration under et opholdet på "Drakabygget". I 1999 besøgte jeg Jørgen Nash. Det blev til en længere samtale, som skulle handle om en af hans litterære oversættelser. Men det blev også til et personligt portræt om digteren Jørgen Nash og hans liv.

Danmarks Radio P2 / DAB DR Plus
"Alfabet" d. 22. og 25. maj. Tid 28 min.

Hørebilleder
Et interview med komponisten Hans Sydow, som handler om lydkunst, hørebilleder og pionerer som Else Marie Pade. Men også om at arbejde musikalsk med digte af blandt andre Tom Kristensen og Halfdan Rasmussen. Samtalen bringes som otte hørebilleder, som diskret visualiseret webradio. Det drejer sig om at lytte efter. Læs anmeldelse på kulturnet.dk, eller i Arbejderen.

Afsnit P (www.afsnitp.dk)
8 visuelle netradio-indslag
Blev åbnet 3 marts 2004.
---- Hør og se indslagende her ---->

 

TIL TOP